Vrijwilligerswerk

Je wilt vrijwilligerswerk doen maar weet nog niet precies wat, waar en hoe vaak.

Als student heb je natuurlijk niet alle tijd om naast je studie ook nog eens vrijwilligerswerk te doen. Maar je wilt toch wel graag wat voor iemand anders betekenen en denkt er wel eens over na om een steentje bij te dragen. Dit kan natuurlijk op veel verschillende manieren. Bij Spontaan zijn wij altijd op een leuke en ludieke manier bezig met vrijwilligerswerk. Zo organiseren wij benefietfeesten, koken we voor het goede doel, doen we vaak mee aan andere initiatieven (zoals de Ragweek en NL Doet) en hebben we onze eigen kleine projecten.

Spontaan krijgt regelmatig berichten van vrijwilligersinitiatieven met een oproep. Ben je benieuwd bij wat voor leuke projecten jij je kan aansluiten? Kijk dan naar de nieuwsberichten.

Vrijwilligerswerk is erg leuk om te doen; je verbreedt je wereld, je leert er veel van en je ontmoet via Spontaan allerlei leuke mensen waarmee je samen aan de slag kan gaan. Je kan natuurlijk even rondkijken wat het allemaal inhoudt op deze site, je kan direct vrijwilligerswerk vinden bij één van de organisaties hieronder, maar je kan natuurlijk ook een keer gezellig langskomen bij Spontaan om te kijken of het iets voor jou is. Stuur dan een mailtje naar: contact@spontaanutrecht.nl.

Veel plezier!

Handjehelpen: Vrijwilligers en stagiaires ondersteunen mensen met een handicap of chronische ziekte in de thuissituatie.

Humanitas: Humanitas, dat is doen wat je moet doen. Een vereniging met honderden beroepskrachten en duizenden vrijwilligers die al ruim vijftig jaar, door heel Nederland, bezig is met zorg en welzijn.

Johannes Wier Stichting: Informatie over mensenrechten. De Johannes Wier Stichting is een mensenrechtenorganisatie van en voor artsen, verpleegkundigen en paramedici.

Online Vrijwilligerswerk: Vind door het hele land organisaties die vrijwilligers nodig hebben of doe vanuit huis online vrijwilligerswerk via onlinevrijwilligerswerk.nl.

SIW Internationale Vrijwilligersprojecten: SIW Internationale Vrijwilligersprojekten zendt jaarlijks ongeveer 500 Nederlandse vrijwilligers uit naar projecten in het buitenland.

Sonshine: Sonshine voert vrijwillig jeugdwerk uit. Na dit 8 jaar in Roermond gedaan te hebben, verkasten zij naar Rotterdam, om daar het werk voort te zetten.

SIW: SIW Internationale Vrijwilligersprojecten is een veelzijdige Nederlandse uitwisselingsorganisatie zonder winstoogmerk. Al bijna 60 jaar ontvangt SIW buitenlandse vrijwilligers op diverse projecten in Nederland en worden Nederlandse vrijwilligers uitgezonden naar projecten over de hele wereld.

Stichting De KIM: Juist omdat in deze tijd de zelfredzaamheid van burgers hoog in het vaandel staat, is de vraag actueel: wie zorgt er voor de mensen die zichzelf niet kunnen redden, of die problemen en zorgen niet meer zelf aan kunnen? Stichting De KIM bekommert zich om zulke groepen.

Stichting de Tussenvoorziening: Stichting De Tussenvoorziening is een ondernemende organisatie die zich inzet voor (ex) dak- en thuislozen of zij die in een moeilijke (woon) situatie verkeren.

Stichting Mondiale Samenleving: De Stichting Mondiale Samenleving (SMS) levert een bijdrage aan optimale en volledige integratie en sociaal-economische participatie van vluchtelingen in alle geledingen van de Nederlandse samenleving.

Stichting Sun Child Nederland: Het eerste goede doel waar Spontaan geld voor inzamelde op een benefietfeest.

Stichting VakantieKind: Stichting VakantieKind organiseert al jaren de leukste kinderkampen en jongerenvakanties in Nederland.

Taal doet meer: Mee(r) doen met taal, Taal doet meer brengt de verschillende culturen in Utrecht bij elkaar door taalontmoeting.

Timu Kota: Timu Kota is Swahilli voor Team Droom. Ons doel is om dromen van jongeren op het gebied van Maatschappij, Ontwikkelingssamenwerking en Millenniumdoelen waar te maken.

Utrecht Cares: Utrecht Cares biedt flexibel vrijwilligerswerk via een online kalender. Vrijwilligerswerk doen, wanneer het jou uitkomt!

Vluchtelingen Werk: De organisatie die zich inzet voor vluchtelingen en asielzoekers in Nederland.

VoorleesExpress: De VoorleesExpress laat kinderen met een taalachterstand op een leuke manier met taal in contact komen. Een keer per week komt een enthousiaste vrijwilliger bij het gezin thuis voorlezen. Dit project vindt onder andere in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht plaats. Als je altijd al van lezen hebt gehouden en het leuk vindt met kinderen om te gaan dan is dit project ideaal voor jou!

Vrijwilligerscentrale Utrecht: Compleet met vacaturebank.

Wilde Ganzen: Wilde Ganzen werkt aan de verbetering van kansarmen in de wereld en voert acties in Nederland voor concrete en kleinschalige projecten.

Ben je hard op zoek naar vrijwilligers? Denk je dat je project vooral jongeren en studenten aanspreekt? Neem dan contact op met Spontaan en we zullen proberen jouw project onder de aandacht te brengen bij een jong publiek.

Reacties zijn gesloten.

Agenda

08-02-15: Spontaan Veganistische kookactie

09-02-15: Etentje + mini-ALV

10-02-15: AeO: High Tea Winterse gezelligheid

11-02-15: Benefietfeest Spontaan voor Ce Camilo

28-02-15: Spontaan Doet - Een zonnig dagje