FAQ

Veelgestelde vragen
Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen. Mocht je een vraag hebben waarop je op de website geen antwoord kunt vinden, stuur ons dan een mailtje.

Hoe groot is Spontaan?

Spontaan is nog een kleine vereniging. We tellen momenteel ongeveer 25 actieve leden die zich bezighouden met onze projecten en in een commissie zitten. Met overige leden, die niet meer actief zijn maar ons nog wel steunen (als alumnus), zit het totaal op zo’n 40 leden. Ons kleine aantal maakt ons niet minder ambitieus, maar zorgt er wel voor dat we onze tijd en energie wijs moeten besteden. Om onze plannen uit te voeren en nieuwe plannen te maken zijn we altijd op zoek naar nieuwe leden!

Zijn jullie verbonden aan een studie of andere vereniging of organisatie?

Spontaan is niet verbonden aan een andere organisatie; wij zijn volledig onafhankelijk. Bij Spontaan zitten studenten uit verschillende studierichtingen: geneeskunde, sociale wetenschappen, geesteswetenschappen en de bèta-wetenschappen. Wij zijn ook niet een religieuze vereniging. Bij Spontaan is iedereen welkom, ongeacht studie of overtuigingen.

Welke verplichtingen komen er bij een lidmaatschap kijken?

De enige verplichting die je hebt om lid te kunnen worden en blijven is de jaarlijkse bijdrage van 17,50. Er is geen verplichte introductieperiode of ontgroening. Voor meer informatie over het lidmaatschap kijk je bij het kopje Lid worden.

Hoeveel tijd moet ik in de vereniging steken als ik lid ben?

Omdat er geen verplichte activiteiten zijn ben je vrij in het aantal uren dat je in de vereniging steekt. Veel leden zijn ook lid van andere verenigingen of hebben een druk sociaal leven, maar omdat je je tijd zelf indeelt is dit voor hen geen probleem. Je kan in een of meerdere commissies tegelijk zitten, of alleen helpen op de benefietfeestjes: dit bepaal je zelf. De gezellige activiteiten en de leuke leden maken het wel waard om veel bij de vereniging betrokken te zijn!

Mag ik een kijkje komen nemen?

Ja! Je kan altijd naar een van onze activiteiten komen om een kijkje te nemen of mee te helpen. Zo kom je er meteen achter wie wij zijn en wat we doen. Je kan ook naar een van onze borrels komen om gezellig met ons te kletsen en de leden beter te leren kennen. Een paar keer per jaar zijn er speciale introductieborrels die we promoten, maar in principe zijn alle borrels open voor nieuwsgierigen.

Hebben jullie een eigen pand/waar verzamelen jullie?

Spontaan heeft geen eigen pand. Wij maken geregeld gebruik van café Averechts, een vrijwilligerscafé in de Vogelenbuurt. In Averechts vergaderen we en organiseren we onze kookacties. Vaak borrelen we daar, maar soms ook in café De Bastaard. Feestjes organiseren we doorgaans in het ACU.

Reacties zijn gesloten.

Agenda

08-02-15: Spontaan Veganistische kookactie

09-02-15: Etentje + mini-ALV

10-02-15: AeO: High Tea Winterse gezelligheid

11-02-15: Benefietfeest Spontaan voor Ce Camilo

28-02-15: Spontaan Doet - Een zonnig dagje